DJ contest van tomorrowland festival. Draaien op tomorrowland als DJ mainstage. Lees hier hoe je meedoet en kunt winnen.

Tomorrowland DJ contest

Tomorrowland DJ contest

The sound of Tomorrow

Het is de droom van bijna iedere DJ, draaien op één van de grootste festivals ter wereld: Tomorrowland! Als dit ook jouw droom is dan heb ik goed nieuws. Tommorowland is in samenwerking met Pepsi max ‘The sound of Tomorrow gestart. Een DJ contest of DJ competitie waarbij de winnaar draait voor Tomorrowland.

Ja je draait voor, in eerste instantie niet op. Want ook Tomorrowland is dit jaar natuurlijk gecanceld vanwege het covid-19 virus Corona. Net als andere festivals vangt die bekende grootste Europese dance event dit op door livestreams uit te zenden. Wat er op de festivaldag zelf gaat gebeuren is nog niet 100% bekend. Wel kunnen we er vanuit gaan dat we ongetwijfeld overspoeld gaan worden door livesets en livestreams van de grootste DJ’s op aarde welke anders daar hadden opgetreden.

DJ contest

Er zijn bij de DJ contest van Tomorrowland twee dingen te winnen. Het eerste wat je kunt winnen is dat je live optreed op de social media kanalen van TL voor het wereldwijde publiek en een DJ panel waar je u tegen zegt. Er zijn vier plaatsen hiervoor te winnen. Een van deze vier deelnemers kan de contest winnen. Dit wordt besloten door het DJ panel wat meekijkt.Dan heb je de hoofdprijs te pakken! Een optreden op Tomorrowland 2021 en een release op het label van Fedde le Grand: Darklight Records.

Het is geen volledige release van een compleet eigen nummer wat je wint bij Fedde Le Grand, maar het betreft een remix. Maar goed, dan alsnog. Als dit geen kickstart is voor je DJ carrière dan weet ik het ook niet meer.

the sound of tomorrow. tomorrowland dj contest en dj competitie. Jij kunt draaien op TL 2021 en live op de streams in 2020

Meedoen

Natuurlijk wil jij ook optreden op Tomorrowland 2021, daarom hier de uitleg hoe je mee kunt doen aan deze contest. Je kunt meedoen en inschrijven tot 10 juni, opschieten dus. Hoe je moet meedoen lees je hieronder.

Stap 1.

Neem een mixtape op van minimaal 20 en maximaal 25 minuten, dit is een eis. Het moet wel een upbeat festival mix zijn, houd in je achterhoofd de stijlen van het festival.

Stap 2.

Vul je gegevens in en upload je mixtape. Dat doe je HIER. Dat is het eigenlijk. Je doet nu mee aan de contest en kunt alleen maar afwachten!

Stap 3.

Wacht tot je gekozen bent als 1 van de 4 winnaars.

Stap 4.

Draai live voor de socials van Tomorrow, het publiek wat wereldwijd kijkt en een DJ panel waar je u tegen zegt.

Stap 5.

Win en wordt wereldberoemd!

Pas op met contests

Normaal ben ik wat skeptisch over DJ contests in het algemeen. Dat komt omdat het vaak vaak niet eerlijk gaat, er andere belangen bij zijn of het vriendjes politiek is.

Voorheen werden er vaak DJ contests opgezet om mensen hun club of hun festival te laten promoten. DJ’s die meededen moesten een post delen, een bepaalde omslagfoto nemen, een flyer als mixtape plaatje instellen. Op deze manier kreeg de club of het festival een enorme exposure. Het gaat ze dan vaak niet om de DJ en de kwaliteit daarvan maar om gedeeld te worden.

Ook is er vaak een vriendjespolitiek wat een rol speelt. De vrienden van worden onder de winnaars gekozen en maken meer kans. Ze worden naar voren geschoven op een onterechte manier. Of soms gaat het om likes ophalen. Degene met de meeste likes wint de contest. Wat een onzin, dus als ik de meeste vrienden heb die mij een like geven ben ik de beste DJ? Ook dit hangt samen met het delen verhaal en exposure krijgen.

Tuurlijk is het niet erg als het een win-win situatie wordt en de club of festival EN DJ er beter van worden. Maar vaak liggen de belangen ergens anders dan bij kwaliteit vinden in een DJ.

Pepsi heeft vaker te maken met DJ contests of festivals en staat wel voor kwaliteit. Daarom deel ik deze DJ competitie wel omdat ik weet dat hier toch de juiste belangen spelen en er echt gezocht wordt naar talent. Ik schrijf me in!

Succes!

Niets aan het toeval overlaten? Heel verstandig! Volg het hoofdstuk ‘Branding’ om te leren hoe je jezelf als pro DJ neerzet. In dit hoofdstuk leer je ook hoe je kwaliteit mixtapes opneemt.

2 reacties

 1. goedemorgen,

  Ik ben Robin 3 e jaars student dance producer op de Herman brood academie

  Ik zou graag in contact komen met iemand die mijn tracks eerlijk kan beoordelen en idd geen contest met vriendjes politiek ik heb tot op heden nog geen tracks ergens naar toe gestuurd.

  Als het mogelijk is laat het me weten!

  mvg Robin den Ouden (Sanro)

  mvg Robin den Ouden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€499


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€999