nieuwe normaal bestaat uit raves, mini festivals, zitten aan een tafel, horeca en draaien op thuisfeestjes.

Nieuwe normaal

Nieuwe normaal

Nieuwe normaal festivals

Stukje bij beetje opent de wereld weer. Zo zijn er nu ook eerste horeca zaken welke hun deuren weer hebben geopend en hebben de eerste festivals inmiddels plaatsgevonden. Helaas is er nog weinig wat net zo open is als het voor de corona tijd was, alleen volgens het nieuwe normaal mag alles weer open. Horeca kan open maar daar is men verplicht aan tafels te blijven zitten en vooraf te reserveren. Festivals is een beetje hetzelfde verhaal, allemaal zittende bijeenkomsten. Thuisfeestjes lijken echter helemaal hot!

Horeca

Ook verschillende horeca is gelukkig weer open. Maar ook hier geldt dat als je er nachtwerk van wilt maken je ook echt aan een tafel moet blijven zitten. Als je ergens in de middag een drankje gaat doen, het terras op of lekker gezellig een lunch gaat doen dan is het geen probleem om aan een tafel te moeten zitten. Er staan vaak netjes wat schermen tussen de tafels (wat ook wel lekker rustig is en de nodige privacy geeft). Op deze momenten is het fijn dat we weer wat kunnen en mogen.

Als je in de avond lekker los wilt is het toch een ander verhaal. Om nu in je favoriete feestcafé aan een tafel te moeten blijven zitten zal niet meevallen na wat drankjes. De afstand houden wordt wat lastiger naarmate iedereen wat losser wordt. En daarbij wil je gewoon lekker een dansje kunnen doen. Van verschillende zaken heb ik gezien dat ze het echt geprobeerd hebben op deze manier en ook weken open zijn geweest. Nu lijkt het toch dat de eerste hun deuren weer sluiten omdat het niet werkt op deze manier, dit is niet te handhaven en niet werkbaar voor deze zaken. Je wilt feesten in een kroeg of club en niet aan een tafel blijven zitten.

Festivals

De eerste festivals hebben inmiddels plaatsgevonden. Super dat er in de buitenlucht nu geen beperkingen zijn (op bepaalde voorwaarde na) aan maximale capaciteit. Zo komt er iets meer lucht voor sommige organisaties die het allemaal zo zwaar hebben gehad afgelopen maanden. Neem bijvoorbeeld Thuishaven welke het grootste terras van Amsterdam hebben neergezet.

Toch is er hier ook een kanttekening, hier geldt ook het nieuwe normaal. Want een festival zoals we deze vorig jaar hadden zullen we dit jaar niet zien. Hutje mutje linksvoor in de grote tent gaat echt niet in 2020. De festivals proberen hier ook creatief in te zijn door grote terrassen neer te zetten en er helaas een zittende receptie van te maken of het juist een creatieve invulling te geven zodat het minder verleidelijk is om dicht op elkaar te gaan staan en iedereen zich continu bewust is van wat hij doet.

Hoewel sommige initiatieven er echt heel erg tof uitzien en het echt knap werk is van de organisaties wat ze toch nog neer weten te zetten en te bedenken in deze tijden, toch is het niet hetzelfde als lekker stampen in de technotent. Het is wat dat betreft een jaar dat iedereen even kan bijkomen en kan opladen voor volgend jaar.

Thuisfeestjes

Als ik om me heen de socials van bekende en semi-bekende dj’s in de gaten hou zie ik dat steeds meer terugvallen op: “Je kunt mij nu ook boeken voor je eigen feestje”. Alsof iedereen 10 stappen terug moet doen, helaas niet meer op de grote festivals draaien maar gewoon weer op de examenfeesten, tuinfeesten, buurtfeesten en op het terras waar mensen aan een tafel zitten.

Thuisfeestjes zijn helemaal hot, iedereen wil toch in zijn sociale behoefte kunnen voldoen. Dus er worden massaal thuisfeestjes georganiseerd. Dit is de oplossing om toch lekker je drankje te kunnen doen, niet aan een tafel te hoeven zitten, je vrienden om je heen te hebben en te kunnen feesten. Veel wat bekendere DJ’s proberen daar op in te spelen door zich nu beschikbaar te stellen om te draaien op deze feestjes.

Het voelt een beetje als terug in de tijd gaan. Ik denk dat de meeste grote DJ’s ook op dit soort kleine feesten begonnen zijn. Lekker voor een intiem clubje plaatjes draaien en sfeer creëren. toch voelt het een beetje gek dat deze grote namen die tegenwoordig voor duizenden mensen op een festival draaien zich hiervoor lenen.

Geheime rave

Steeds vaker lees je over dat er geheime raves en geheime festivals worden opgerolt en gestopt. Niet alleen in Nederland maar vooral in de UK zijn de ‘illegal lockdown raves’ helemaal hot! Of het organiseren hiervan nu zo verstandig is laat ik even in het midden, net als het daarbij overtreden van de 1.5 meter regel en andere gestelde regels. Het is in principe wel logisch dat dit soort feesten, festivals en raves worden georganiseerd. Mensen hebben gewoon de behoefte aan de vette feestjes met elkaar.

Rapper Jebroer nam hier zelf ook een initiatief in en organiseerde zelf een rave. Hij is fel tegen het nieuwe normaal en vind het wel mooir geweest met de 1.5 meter samenleving. Mensen staan daar hutje mutje te knallen op een feest. Hieronder een korte video waarin hij de avond samenvat.

Hoe verder?

Wat zou jij doen als DJ? Doe je mee aan het nieuwe normaal of ga je meer raven? Ga jij alle thuisfeestjes, buurtfeesten en terrassenfeesten staan draaien? Mis jij ook zo de grote festivals en lekker uit je plaat kunnen gaan of vind je het wel best zo? Laat het hieronder weten in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€499


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€999