ghost production, wat is het en voor wie is het handig

Ghost production

Ghost production

Tegenwoordig als je groot wilt worden als DJ zul je ook eigen tracks moeten maken. Je kunt natuurlijk jaren de studio in, opleidingen volgen en gaan leren om eigen tracks te maken, maar er is ook een snellere en makkelijkere optie dan dat! Een ghost production kan de uitkomst bieden voor jou als DJ om onder je eigen naam tracks uit te brengen zonder deze zelf te hoeven maken!

Wat is een ghost productie

Een ghost production is een eigen nummer wat je laat maken door een ander. De track die gemaakt wordt kun jij onder jouw naam zelf uitbrengen of opsturen naar labels die deze misschien wel willen uitbrengen onder hun label. Je huurt een DJ/producer in om voor jou een nummer te maken. Niet iedereen heeft de muzikale kwaliteiten of de tijd om te leren produceren, dit kun je daarom dus ook prima uitbesteden aan iemand die daar wel goed in is.

Het voordeel is dat jij een ervaren iemand voor jou je track laat maken. Zo weet je zeker dat je de kwaliteit krijgt die je wilt bij een eigen track en klinkt het super professioneel. Het scheelt jou misschien wel jaren leren produceren.

Hoe gaat het in zijn werk

Het is super makkelijk om een ghost production te laten maken. In onze shop kun je deze ghotst productions gewoon kopen. Na aankoop neemt de betreffende pro contact met je op en spreekt door wat er van jou aan input nodig is om een eigen track onder jouw eigen naam te maken.

De producer heeft wel het één en ander aan input van jou nodig. Het nummer moet namelijk in jouw stijl gemaakt worden en passen bij jou als artiest. Daarom zou het kunnen zijn dat je wat referentie tracks moet aanleveren of dat je in een meeting met de producer bespreekt wat je verwacht van de track. Dit spreekt de pro allemaal met je door.

Voor wie is dit handig

Je kunt je voorstellen dat het jaren duurt om echt een goede producer te worden. Tegenwoordig worden DJ’s bekend om de nummers die ze uitbrengen en niet meer alleen om hun draaikunsten. Als jij dus groot wilt worden en een vliegende start wilt maken is dit een superhandige tool voor jou.

Daarbij heeft niet iedereen de creativiteit om eigen nummers te maken. Zelfs de grootste artiesten van de wereld laten ghost productions maken door ghost producers. Denk daarbij aan Tiësto, Timmy Trumpet, Steve Aoki, Diplo en Markus Schulz.

En als laatste is een eigen studio hartstikke duur. Deze investering kan niet iedereen zomaar doen, en zeker als het dan allemaal lastiger en moeilijker blijkt dan gedacht is dat een zonde investering. Daarom gewoon gebruik maken van de pro die weet wat hij doet met de juiste apparatuur.

Maar ook andersom is bijvoorbeeld juist Martin Garrix groot geworden door te produceren voor anderen. Door ghost producties voor andere DJ’s te maken en dit uiteindelijk bekend werd is Martin Garrix binnengekomen bij Spinnin’ records.

Opletten

Het is lastig om goede ghost producers te vinden. Het is namelijk dat als zij een productie voor een grote naam maken en dit een hit wordt ze niet zelf met de eer kunnen gaan strijken, ze hebben deze productie immers in naam van de grote artiest gemaakt en verkocht aan deze artiest. Daarom kan een ghostproducer niet zo snel een portfolio opbouwen waarmee hij daadwerkelijk kan promoten. Het is vaak een eigen wereldje waar je net tussen moet zien te rollen.

De beste ghost producers vind je natuurlijk op onze website. Neem een kijkje in de shop voor alle mogelijkheden en opties.

Shop ghostproductions

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€499


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€999