a day at the park, nieuwe normaal

Festivalseizoen 2020

Festivalseizoen 2020

Ondanks de corona crisis is er op verschillende manieren dit jaar toch geprobeerd hier en daar een festival neer te zetten. Bij veel festivals is het verplicht te blijven zitten, dit werkt natuurlijk niet als je favoriete DJ de lekkerste plaatjes staat te beuken. Afgelopen weekend heeft Alda events op een andere manier een festival neergezet.

Nederland is het meest vooroplopende land wat betreft festivals organiseren en neerzetten. In ons landje zijn in festivalseizoen 2019 bijna 1500 events neergezet. Festivalseizoen 2020 zou hier nog eens overheen gaan als er geen crisis geweest zou zijn.

A day at the park

Vorig jaar waren er op dit festival in Amsterdam in het Kralingse Bos nog zo’n 15.000 bezoekers. Dit jaar waren het er maar 750. Toch is dit festival zo neergezet dat er gedanst kan worden!

Helaas is het nog niet met z’n allen links voor beuken voor de PA, dat kan gewoonweg niet in deze tijden. Er zijn richtlijnen waar we ons in Nederland aan moeten houden, zo ook tijdens de festivals. Het verplicht zitten is hier niet nodig omdat ieder ‘huishouden’ wat samen komt in een eigen vakje plaatsneemt. Afgezet met paaltjes en touwtjes heb jij op je eigen eilandje een picknicktafel staan waar je met je 5 ‘huisgenoten’ kunt zitten. Echter is er genoeg ruimte om ook lekker te staan en te dansen met z’n allen.

Geen vetpot

Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te bedenken dat een festival op deze manier neerzetten geen vetpot is voor de organisatie. Het zal mede daarom zijn dat er niet veel meer dit soort festivals zijn gaan organiseren.

Aan de andere kant kun je ook initiatief tonen, vooruitstreven en verder willen. Dat is wat Alda events hier probeert te doen, blijf niet stilzitten maar blijf bezig en vind het wiel opnieuw (of tijdelijk) uit.

Of we in festivalseizoen 2021 net zulke festivals als ‘a day at the park 2020’ zullen gaan zien is de vraag. Voor mijn idee zijn er toch erg veel organisaties die toch zitten te wachten op versoepeling van de regels en maatregelen. Iedereen wil dit en kan niet wachten op de goede oude tijd, maar of het zo snel allemaal opgelost is is maar de vraag. Zelf denk ik dat er meer in tijdelijke oplossingen moeten gaan denken dan alleen maar gaan zitten afwachten.

Caprices

Wil je gewoon lekker hossen tussen andere feestgangers? Dan moet je dit weekend naar Zwitserland! Bij Caprices kan het blijkbaar wel gewoon. Bij dit festival leggen ze de verantwoordelijkheid bij de bezoekers neer.

caprices Zwitserland, geen corona maatregelen

Het is geen eigen wereldje waar ze lak hebben aan alle regels en alles maar gewoon doen en laten wat ze willen. Bij binnenkomst wordt je temperatuur gemeten, je wordt apart in groepjes in de liften naar boven gebracht, er zijn vier vakken waar de mensen worden verdeeld en tot binnenkomst is een mondkapje verplicht. Hierna is het aan de bezoekers zelf hoe ze omgaan met de regels.

Hoewel afstand houden dan vrij lastig wordt tussen 1000 feestgangers in te kleine vakken is het eigen verantwoordelijkheid wat je doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€499


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€999